Tjedan IZBJEGLICAma: Nepripadanje kroz književnost

Large_img_2178

U sklopu drugog Tjedna IZBJEGLICAma u Velvet Cafeu jučer je održana književna večer „Nepripadanje“ na kojoj su gostovali Bekim Sejranović, Ivana Simić Bodrožić, Natalija Miletić, Inayatullah Jiskani, Rabah Baskhim i Sandra Wahech u organizaciji CMS-a i UNHCR-a.

Večer je vodila Mirjana Mikić Zeitoun i Petra Jurlina iz Centra za mirovne studije, a gosti koji su nas proveli kroz sirijsku, pakistansku, kongoansku, ali i hrvatsku prozu su Bekim Sejranović, Ivana Simić Bodrožić, Natalija Miletić, Inayatullah Jiskani, Amour Makosso i Sandra Wahech.

Ivana je s publikom podijelila četiri pjesme, Natalija jednu malo dužu priču koja je tematizirala probleme identiteta, pripadanja i mržnje, Bekim je s nama podijelio ulomak o traženju azila u Norveškoj i popratnim kulturnim različitostima. Inayatullah je opisao svoje zadnje dane u Pakistanu i misli o nesigurnom putu nejasne budućnosti koja mu slijedi, dok je Rabah na arapskom pročitao dvije pjesme.

Fotogaleriju s književne večeri pogledajte ovdje.

Koordinacija organizacija civilnog društva za integraciju izbjeglica u hrvatsko društvo povodom obilježavanja Svjetskog dana izbjeglica organizira razne aktivnosti objedinjene u drugom po redu Tjednu IZBJEGLICAma koji se održava od ponedjeljka, 15. lipnja do nedjelje, 21. lipnja 2015. Tim povodom Koordinacija želi naglasiti važnost integracije izbjeglica i njihovog ravnopravnog položaja u hrvatskom društvu.

Detaljan program Tjedna IZBJEGLICAma nalazi se ovdje i na Facebook eventu

Preporučite članak:

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića.