Smijući se strahu u lice - Granice povreda: projekt Borderline Offensive

Large_borderline_offensive__1_

Centar za mirovne studije bio je kao partner sudjelovao u trogodišnjem projektu Borderline Offensive koji je stvorio znatne sadržaje i umjetnosti koji će nam ostati dostupni i s završetkom projekta. 

Projekt je stvorio platformu za umjetničko istraživanje i društveni razvoj umjetnosti, kroz koju europljani i bliskoistočni umjetnici istražuju pitanja migracije, sociološke kontaktne zone, međukulturni sukob i dijalog, izgradnju kolektivnog identiteta i kohezije zajednice u suvremenoj Europi. On je transnacionalna zajednica za umjetnike_ca, akademike_kinje, kulturne producente_ice i građane_ke koji istražuju kako humor i umjetnost mogu doprinijeti stvaranju boljih društava u Europi i šire.
 
Kroz višegodišnju suradnju stvoreni su sadržaji i partnerstva koji su promišljali načine uključivanja i povezivanja u društvu. Multidisciplinarnost projekta dala je posebnu vrijednost ovom projektu jer su u kreiranje sadržaja bili uključeni predstavnici raznih disciplina - zbog čega smo stvorene sadržaje mogli promatrai iz raznih kuteva. Upravo je ta svijest - multiperspektivnost - važan preduvjet za stvaranje uključivih društva te kvalitetnih integracijskih politika i praksi. Projekt tako ne ostavlja samo sadržaje za umjetnost već i sadržaje za sve one koji žele promišljati društva u kojima živimo te ih unapređivati.
 
Borderline Offensive je stvorio jednu mikro razinu iz koje možemo učiti da bismo stvoriti makro razinu u kojoj želimo biti i živjeti.
Preporučite članak:

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića.