Online okrugli stol: “Što nas čeka u integraciji izbjeglica u 2022. godini?"

Large_integracija

Centar za mirovne studije poziva Vas na online okrugli stol “Što nas čeka u integraciji izbjeglica u 2022.godini?” u utorak 30. studenog, u 10 sati.

Integracija izbjeglica dvosmjerno je djelovanje društva koje dočekuje nove članove kao i društvo u koje oni dolaze, ali i politički proces, koji osigurava institucionalnu i drugu podršku te izgradnju sustava. Na okruglom stolu “Što nas čeka u integraciji izbjeglica 2022.godine?” stavljamo naglasak na integraciju osoba koje su zatražile međunarodnu zaštitu te je naposljetku i dobile.
 
Društvo u Hrvatskoj protekle dvije godine suočilo se s brojnim izazovima - epidemija, potres, ekonomska kriza, što je uzrokovalo i promjene planiranih političkih procesa. Situacija u kojoj se društvo nalazi i dalje je izazovna, no može se reći da je došlo do određenog stupnja stabilnosti.
Upravo s tom poantom Centar za mirovne studije sa sugovornicama i sugovornicima otvara raspravu: “Što nas čeka u integraciji izbjeglica 2022.godine?”.
Kakvo je stanje s donošenjem akcijskog plana za integraciju, kakvo je stanje u praksi, koja su očekivanja od civilnog društva te kako na čitav proces gledaju osobe na koje se taj proces integracije direktno odnosi, pitanja su koja će biti postavljena na ovom okruglom stolu.
Govornici_e:
  • Salam Al-Nidawi, član Savjetodavne skupine migranata Vlade RH
  • Jana Radić, voditeljica Službe za promicanje ljudskih prava - Grad Zagreb
  • Nejra Kadić Meškić, Centar za kulturu dijaloga
  • Lucija Mulalić, Centar za mirovne studije, članica Koordinacije za integraciju
 
Moderatorica: Tea Vidović, Centar za mirovne studije
Molimo vas da vaše sudjelovanje potvrdite do 29.11. odgovorom na mail tea.vidovic@cms.hr.
Okrugli stol “Što nas čeka u integraciji izbjeglica u 2022.godini?” održat će se u sklopu projekta Uključeni i aktivni! kojeg financijski podržava Ministarstvo rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike kroz Programe usmjerene smanjenju i prevenciji socijalne isključenosti te socijalnom uključivanju i integraciji socijalno osjetljivih skupina.
Preporučite članak:

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića.