Održan seminar za odvjetnike pod nazivom 'Postupci i praksa sudova Europske unije u području izbjegličkog prava'.

Large_100_2167

Predstavništvo UNHCR-a u Hrvatskoj i Centar za mirovne studije organizirali su 7. i 8. travnja u Malinskoj na otoku Krku seminar za odvjetnike pod nazivom 'Postupci i praksa sudova Europske unije u području izbjegličkog prava'.

Na seminaru su sudjelovali odvjetnici i pravnici koji se bave slučajevima diskriminacije i statusa stranaca ili srodnim područjima, a dio odvjetnika pruža besplatnu pravnu pomoć u postupcima azila na drugom stupnju pred Povjerenstvom za azil. Na seminaru su izlagali stručnjaci: Lana Tučkorić iz Hrvatskog pravnog centra, odvjetnica Ivana Canjuga Bedić, odvjetnik Flip Schuler te John Andrew Young iz UNHCR-a. Potonja dva stručnjaka imaju neposredno iskustvo u zastupanju izbjeglica pred Europskim sudom za ljudska prava.

 

Seminar se oslanjao na projekte Centra za mirovne studije ‘Podrška integraciji izbjeglica’ i ‘Europska konvencija za ljudska prava’, a specifičan cilj mu je bio potaknuti informiranje i edukaciju o postupcima i praksi Europskog suda za ljudska prava u području izbjegličkog prava kao i Suda pravde Europske unije kako bi se izgradili temelji za buduću litigaciju u ovome području.

Preporučite članak:

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića.