EKSKLUZIVNO: Živi zid ne zaslužuje svoje birače, pokazalo je istraživanje javnog mnijenja!

Large__ivi_zid12

Istraživanje koje je CMS prošle godine proveo u suradnji s agencijom Ipsos između ostalog pokazuje da birači Živog zida podržavaju doseljavanje stranaca u Hrvatsku u većoj mjeri nego opća populacija te da u manjoj mjeri nego ostali građani imaju strah od negativnih posljedica doseljavanja stranaca u Hrvatsku.

Birači Živog zida time se pokazuju solidarnima, otvorenima za ljude u pokretu i sposobnima za empatiju. Istovremeno, njihovi predstavnici u Saboru šire lažne vijesti, mržnju i paniku, valjda u pokušaju da zaustave pad rejtinga proteklih mjeseci. 

Drugim riječima, Živi zid koristi svoj utjecaj da štiti interese sistema koji vrši nasilje nad najslabijima, umjesto da se usmjere na rješavanje konkretnih problema građana. I sve to uz izdašno financiranje iz državnog proračuna.  

Zato preporučujemo Živom zidu da se vrate zaštiti građana od deložacija, umjesto da se bore protiv onih koji su iz svojih domova istjerani. 

Cijelo istraživanje nalazi se ovdje: https://www.cms.hr/system/publication/pdf/98/Zastupljenost_i_indikatori_diskriminac_skih_i_ksenofobi_nih_stavova_u_Republici_Hrvatskoj_u_2017..pdf

Preporučite članak:

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića.