Međunarodna konferencija »Angažman dijaspore u EU«

Large_dsc_0277

»Angažman dijaspore u EU« bila je međunarodna konferencija organizirana u okviru projekta Fonda za azil, migraciju i integraciju We all need new engagement (WANNE) u Europskom parlamentu u Briselu 4. studenog 2019. Pitanja koja smo adresirali između ostalih su: koji su glavni izazovi s kojima se dijaspora suočava u zajednicama u EU; kako se nevladine organizacije i organizacije dijaspore bave ovim izazovima; koja su potencijalna područja suradnje s dijasporom u EU-u; koje poveznice nedostaju u korištenju prednosti angažmana dijaspore u EU-u; kako EU može podržati države članice, nevladine organizacije i organizacije dijaspore?

Sara Kekuš iz Centra za mirovne studije sudjelovala je na konferenciji uz Lynder Musimbi Libese iz Društva Afrikanaca u Hrvatskoj.

Seminar je vodio Lefteris Papagiannakis (potpredsjednik Europske koalicije gradova protiv rasizma (ECCAR), predsjednik Grčkog odbora za izbjeglice i glavni tajnik Helenske lige za ljudska prava), europarlamentarka Pierrette Herzberger-Fofana (Zeleni, Njemačka) i europarlamentarka Samira Rafaela (Demokrati, Nizozemska).

Više informacija o panelima i panelistima možete pročitati niže u prilozima.

 Preporučite članak:

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića.