Kontekstualni trening za izgradnju mira

Large_img_3727_resize

U Makedoniji smo prošlog tjedna, od 20. do 25. kolovoza, sa partnerima održali „Kontekstualni trening za izgradnju mira“, edukaciju za nastavnike i nastavnice i učitelje i učiteljice osnovnih škola iz Makedonije.

Na treningu je sudjelovala je 21 osoba iz osam škola koje su dio dvogodišnjeg projekta „Podrška procesu integriranog obrazovanja u školama” („Поддршка на процесот на интегрирано образование во училиштата”). 

Ovo je bila prva u nizu edukacija za nastavnike i nastavnice iz Makedonije kojima je cilj, uz narednu podršku i mentorski rad, ojačati kapacitete nastavnika i škola za provedbu međuetničke integracije u obrazovanju. Trening je osmišljen i proveden u suradnji dvije mirovne organizacije - Centar za mirovne studije partner je makedonskoj organizaciji Mirovna akcija iz Prilepa.

Glavna zadaća CMS-a kroz projekt je prenijeti iskustvo i dobre prakse u radu s obrazovnim radnicima, posebno u području građanskog i mirovnog obrazovanja kao i u zagovaranju kvalitetnog i uključivog obrazovanja.

Preporučite članak: