[POZIV] Fokus grupe na temu suživota s izbjeglicama / migrantima

Large_focus-group-chairs-in-circle

Centar za mirovne studije (CMS), organizacija civilnog društva sa sjedištem u Zagrebu, u mjesecu svibnju 2017. godine provodi na području dva zagrebačka kvarta i grada Kutine tri fokus-grupe  na temu suživot s izbjeglicama/migrantima, kako bismo dublje razmotrili promišljanja stanovnika o uključivanju izbjeglica i migranata u različite lokalne zajednice. Pitanje izbjeglištva je u zadnje vrijeme postalo tema o kojoj se raspravlja u gotovo svim europskim zemljama. Ljudi imaju različita razmišljanja te je svrha fokus grupa pružiti priliku zainteresiranima da izraze svoje stavove i razmišljanja. Naš cilj je dati glas građanima koji žive u lokalnim zajednicama gdje borave izbjeglice i migranti, te potom učiniti konkretna djelovanja koja će ukazati na potrebe pripadnika tih lokalnih zajednica. 

Ovo istraživanje provodi se u sklopu projekta „Osnaživanje zajednica u Europi“ čiji je nositelj British Council UK, a partneri su organizacije civilnog društva iz Bugarske, Hrvatske, Češke, Mađarske, Poljske, Rumunjske i Slovačke.

Rasprava formirana u fokus grupu okupit će 6 sudionika, kojima će moderator postavljati pitanja na temelju kojih će se voditi rasprava. Sudionici će imati mogućnost dublje raspraviti svoja viđenja jedni s drugima. Važno je da imate na umu kako nema točnih i netočnih odgovora te će moderator osigurati da se rasprava odvija glatko, dajući priliku svima da izraze svoja razmišljanja. 

Rasprava će biti snimana, a snimka će biti isključivo korištena u svrhu istraživanja – snimka će se transkribirati, a transkript će se koristiti za analizu te završni istraživački izvještaj. Moguće je da će neki od vaših odgovora biti citirani, no na način da osiguravaju vašu punu anonimnost (bez navođenja ikakvih osobnih podataka).

Razgovor će biti održani sljedećim redoslijedom, iza radnog vremena – u periodu od 17:30 do 19:00h,a naknadno ćemo vas informirati o lokaciji fokus grupa.

23.05. Kutina

25.05. Zagreb - Dugave

30.05. Zagreb – Trnje, Sigečica, Kanal

 

Pozivamo Vas da se prijavite za sudjelovanjem na sljedeće kontakte: tea.vidovic@cms.hr ili broj telefona 01 4820 094; te da ostavite sljedeće kontakte – ime, prezime, kontakt e-mail i broj telefona te datum rođenja.

 


Preporučite članak: