Medium_img_6983

Lekcije iz Slovenije: neslaganja trebamo gledati kao potencijal!

Tribina „Što su Sloveniji donijele pobune 2012-2013 i što iz toga možemo naučiti u regiji?“ održana je 22. veljače u klubu MAMA. Tribinu na kojoj su sudjelovale Lana Zdravković, istraživačica Mirovnog inštituta, Peter Sekloča s Fakulteta za humanistične študije, Jasminka Dedić iz Iniciative za demokratični socializem (IDS) te istraživačica Ajda Pistotnik iz udruge EnaBanda, moderirao je Mario Kikaš.

Medium_3936

Vratimo prljav novac putem razvojne pomoći!

Balkanska istraživačka mreža (BIRN) i Mreža za istraživanje organizovanog kriminala i korupcije (OCCRP) nakon godinu dana istraživanja objavili su članak prema kojem je iz Hrvatske u Saudijsku Arabiju samo u 2016. godini  prodano streljiva, mina i raketnih bacača u  vrijednosti  83 milijuna dolara.

Medium_zelja_22.2__1_

Što su Sloveniji donijele pobune 2012-2013 i što iz toga možemo naučiti u regiji?

Na tribini »Što su Sloveniji donijele pobune 2012-2013 i što iz toga možemo naučiti u regiji?«  u srijedu 22. veljače u 18 sati, u klubu MaMa, o istraživanju prosvjeda, kojima su slovenski građani tražili promjene u političkoj, ekonomskoj i društvenoj sferi, govorit će istraživačice i istraživači Mirovnog inštituta, Fakulteta za družbene vede i Fakulteta za humanistične študije. Na tribini sudjeluju Mojca Pajnik, Simona Zavratnik, Lana Zdravković, Iztok Šori, Peter Sekloča, a moderator je Mario Kikaš.